Salih Değerli Anadolu Lisesi

Vizyon: Atatürk İlke ve devrimlerini tanıyan, yurdunu seven, Çağdaş, demokratik ve lâik, Ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, Değişim ve gelişime açık, Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, Bilgi çağının gereklerini yerine getiren, Öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen, Yaratıcı ve üretken, Hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik sayan,Çevreye duyarlı,Sağlıklı,Düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş Bireyler yetiştirmek ve kaliteli hizmet sunmaktır.

Misyon: Biz öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili çevreye duyarlı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara sağlıklı ve güvenli ortam oluşturarak 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak ve memnuniyet temelli hizmet için varız.

Başarılar: *2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde 2 adet Erusmus+ AB Projesi kapsamında 24 öğrenci 4 öğretmen ALMANYA ve HOLLANDA´da eğitimlerini gerçekleştirmiştir. *27 Aralık Atatürk Koşusu´nda 12/B sınıfı öğrencisi Zehra UĞUR İlçe Birincisi olmuştur. *2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlçe spor müsabakalarında masa tenisi takımı ilçe üçüncüsü olmuştur. *2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlçe spor müsabakaları bilek güreşinde Ege Can LANLAN ve Azra DÖNMEZ adlı öğrencilerimiz ilçe birincisi olmuştur.

Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz yerel yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda tüm branşlarda spor etkinliklerine katılım sağlanmaktadır.Okulumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilçe sporları erkekler masa tenisinde ilçe 3.sü,Erkekler voleybolda ilçe 2.si Bilek güreşinde 65 kilo da kız ve erkek öğrenci ilçe birincisi olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Değerli Okur,Sıfır Atık Projesi, projeleri uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Okulumuzda 2017-2018 yıllarında yurt dışı proje çalışması yapılmıştır.
Kontenjan Bilgileri: 2023-2024 eğitim öğretim yılı 9.sınıf kontenjanı 102 kişidir.

WEB - https://urkmezsalihdegerlianadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - MERSİNALANI MH. 6005 SOKAK NO9 ÜRKMEZ SEFERİHİSAR İZMİR

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Ürkmez kasabası mersin alanı mahallesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekteyiz.

Adres - MERSİNALANI MH. 6005 SOKAK NO9 ÜRKMEZ SEFERİHİSAR İZMİR

Ulaşım OKULUMUZA ULAŞIM SEFERİHİSAR´DAN 986 NOLU ESHOT,ÜÇKUYULARDAN 987 NOLU ESHOT CUMAOVASINDAN 776 NOLU ESHOT İLE SAĞLANMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İLÇEYE 24KM İL MERKEZİNE 65 KM